Ontstaan SchuifAan
Wij zijn een gezin in Meppel. Op 17 augustus 2014 ontstond bij ons aan tafel het idee voor SchuifAan. We hadden lekker gekookt en zeiden voor de grap tegen elkaar: 'We kunnen wel een restaurantje beginnen.' Een leuk maar onrealistisch idee, we hebben beide al onze baan en daarvoor heb je ook wel wat ruimte nodig. Maar twee lege plekjes aan tafel hadden we wel. Daar kon best iemand zitten. Iemand die anders alleen eet misschien. Al fantaserend werden we steeds enthousiaster. Diezelfde avond nog was SchuifAan een feit en hebben we een Facebookpagina en een Twitteraccount aangemaakt. 

Sinds september 2014 ontvangen we maandelijks één of enkele gasten aan tafel. Mensen die zoeken naar ontmoeting of gezelligheid. En het werkt twee kanten op. Ook voor ons is het erg leuk om eens mensen te ontmoeten die je anders niet zou spreken. We hebben eens wat andere gespreksstof aan tafel. En ook onze kinderen vinden het erg leuk en inmiddels heel normaal dat er met regelmaat een meneer of mevrouw aan komt schuiven.

Vanaf het begin kregen we erg leuke en warme reacties. Binnen korte tijd meldden zich meer gastgezinnen in Meppel en de wijdere regio zich aan om mee te doen. We zijn er trots op dat we al een mooi aanbod van gezinnen hebben en een volle agenda!

We hopen dat in de toekomst veel mensen letterlijk en figuurlijk over de drempel durven te stappen.
Welkom bij SchuifAan!