Hoe werkt het

Doelgroep

SchuifAan is bedoeld voor iedereen. Samen eten en ontmoeting staat centraal.

Pas verhuisd en op zoek naar nieuwe contacten in je wijk of dorp? Druk met baan, studie of gezin?  Zin om nieuwe mensen te ontmoeten? Om je netwerk uit te breiden? Op zoek naar wat aanspraak of andere gespreksstof? Eens binnen kijken bij de buren? Alleenstaand en behoefte aan een samen eten? Eenmalig of voor langduriger contact?
Wat je motivatie ook is. Of je nu alleen bent, met een partner, kind(eren) of kennis. Wie zich aangesproken voelt is van harte welkom!

Aanmelden 
Op de website bij gastgezinnen kun je zoeken naar een gastgezin of -persoon in de buurt. Hier staat ook informatie om degenen waar je aanschuift alvast wat te leren kennen, voor hoeveel personen zij plaats hebben aan tafel en de contactgegevens. Van een aantal gezinnen staan de beschikbare data in de agenda, bij anderen is het aanschuiven op data in overleg.

Aanmelden kan via de e-mail of bij een aantal gezinnen ook telefonisch. De praktische informatie wordt dan doorgenomen, zoals waar en hoe laat je wordt verwacht. Geen vervoer? Overleg gerust met het gastgezin over de mogelijkheden.
In principe is het met de pot mee eten. Zijn er bijzonderheden zoals een dieet, allergie of dingen die je niet lust, geef het dan even door, dan proberen wij hier rekening mee te houden. 

Aanschuiven
We gaan er van uit dat een gast op de afgesproken tijd komt. Komt er onverhoopt iets tussen, zeg dan graag ruim op tijd af. 

Er wordt meegegeten met de avondmaaltijd. De meeste gasten stappen na het eten weer op, soms wordt er nog gezellig even nagetafeld of een spelletje gedaan. Aanschuiven kan eenmalig zijn en sommige gasten komen terug, dit kan allemaal in overleg.
Er zijn geen kosten verbonden aan SchuifAan. 


Andere initiatieven
Naast aanschuiven met de avondmaaltijd, worden er door sommige deelnemers andere activiteiten georganiseerd. Zo zijn er al succesvolle spelletjesavonden, filmavonden en een dames kroegentocht geweest!


Pasted Graphic